Go slow in Belize!
Blijf op de hoogte en volg Mariska
15 September 2014 | Belize, Caye Caulker
ik ben vorige week vanuit Nederland eerst naar Amerika gevlogen, via Atalanta. Ik had echt een super lange stopover daar dus heb ik een hotel geboekt om vervogels de volgende ochtend alweer vroeg door te vliegen naar Belize. Ik kwam aan in Belize city en de " taxxi" bracht me naar me hotel. Qua auto s doen hier zeker niet onder aan Aruba, wat een roestbak. Maargoed prima aardige chauffeur, ze broer pikten we halverwege ook nog even op want die moest dezelfde kant op allemaal geen probleem :P
Het hotel lag midden in belize city aan de rivier die uitmond op de ocean. Ik zat daar even te relaxen en boekje te lezen toen bleek dat een paar amerikanen die ook in het hotel zaten een dag trip gingen doen. Ze vroegen of ik ook meewilde en aangezien ik toch geen plannen had leek me dit een goed idee. We gingen met een stel belizianen die een tourbedrifje hebben ziplinen door de jungle van Belize en we gingen cave tuben. MAar voordat we daar heen gingen moesen we even tanken. De bezine prijzen zijn trouwens echt belachelijk hoog hier. Kyle zei voor de grap dat ie wel een drankje kon gebruiken voor we die jungle door moesten nou zo gezegd zo gedaan. Bij het tankstation even een fles rum gescoord met wat sap en hoppa wij konden verder hoor.
Onderweg veel uitleg gekregen over het land enzo.
Het ziplinen was echt super vet echt door de jungle heen over wateren echt heel gaaf om te doen.
Daarna gingen we met een band een rivier af door een paar tunnels heen dit was echt prachtig. Met een lampje op ons hoofd door het duister, echt leuk.
Na al deze activiteiten was ik echt kapot er is 8 uur tijdsverschil met nederland dus ik had ook nog behoorlijk last van de jetlag.
De volgende dag ben ik met de boot naar een eiland caye caulker gegaan. Het plan was om daar een beetje te gaan kitesurfen maar helaas vanwege orkaanseizoen kan dat niet mar er is genoeg te doen.
Het hostel waar ik slaap is heel relax, wel erg warm! Weer ff wennen in de hitte slapen zonder airco. Caye Caulker en de omgeving is echt een duikparadijs dus dag 2 op het eiland ben ik meteen maar een duitrip gaan doen naar de blue hole. Dit is een super bekende duikspot. Het is een gat midden op zee van 130 meter diep. Duikend kan je tot 40 meter diepte waar je heen veel haaien en roggen ziet. Echt vet! Ook zijn de zijkanten van het gat een soort hele grote stalagtieten om daar langs te zwemmen is erg indrukwekkend. Verder die dag hebben we nog 2 duiken gedaan die ook super mooi waren. De lunch was op een verlaten eiland waar heel veel luguanen zitten! Om bij de blue hole te komen moet je 2 uur varen op vrij pittige zee. Het was echt ff afzien maar het ergste is dat je dan ook weer 2 uur terug moet!Gelukkig was de zee wat gekalmeerd en was de terug weg goed te doen. Na uit eten te zijn geweest was ik echt kapot. Heb hier op het eiland voor het eerst in me leven kreeft gegeten, zeer goed te doen.
Dag twee wilde ik eigenlijk even rustig aan doen maar Ravi ging windsurfen dus ben ik ook maar gaan windsurfen. We hebben 2 uur les gehad en het was echt lachen. Had het al keertje eerder gedaan maar met de wind hier was het wel ff een stukje pittiger dan de keer op Aruba! Maar na 2 uur les gingen we beide lekekr heen en weer! In de middag bij de split wezen relaxen, dit is het einde van het ene deel van het eiland dat door een beving in twee delen verdeeld is geraakt ergens in de jaren '60.
S avond met groep uit het hostel wat spelletjes zitten spelen! Bedankt meiden vooor het Jungle speed spel! Daarna nog naar de reggeabar geweest maar was vrij rustig.
Op caye caulker geld de spreuk go slow nou dat doen ze ook wel. Gelukkig ben ik aruba al gewend dus valt het voor mij wel mee maar uiteten etc doe je ook hier niet eventjes. Verder zijn er op dit eiland overal hangmatten en schommels wat voor een gezellige sfeer zorgt. Op dit eiland rijden ook geen auto s maar alleen maar golfkarretjes en fietsen. Z heb je ook een taxigolfkarretje etc.
Gister was ik wederom van plan om het rustig aan te doen maar een jonge uit hostel vroeg of ik mee ging snorkelen om zeekoeien te spotten! Dat leek me wel leuk dus zijn we dat gaan doen. Wel een zeekoe gezien maar helaas niet met ze kunnen snorkelen. Ze laten zich niet zo heel makkelijk zien. Nog een paar andere snorkelspots gezien en aan het einde van de middag gingen we nog naar een plek waar ze tarpons hebbem. Dit zien vissen die wel een meter groot zijn en die gingen we voeren! Het film resultaat is erg hilarisch!
Vandaag wat dingen geregeld voor de komende dagen. Morgen ga ik per bus richting guatemala om daar maya ruines te bekijken. Dan zak ik langzaam af naar het zuiden om volgende week maandag aan een cursus spaans van 2 weken te beginnen. Je hebt dan 20 lessen per week en je slaap of in een hostel of in een gastgezin. Ik heb ervoor gekozen om in een gast gezin te gaan slapen om zo beter de taal te leren. Ik ben echt super benieuwd hoe dat allemaal gaat maar ik heb er heel veel zin in!
Nou ik ga terug naar me hangmat!
Liefs
15 September 2014 - 23:54
Loes:
Lieve Mariska wat klinkt het allemaal super!!! Mijn zusje is ook in Belize Honduras en guatamala geweest leerde ook Spaans in een gastgezin en ze kan het je zeker aanraden. Wat een gave plannen heb je toch allemaal! Stiekem wel een beetje jaloers op je hoor. Xx loes